Column 2014 - Een echt bruiloftsgezelschap

Promotie is een groot goed binnen de stichting 5 Speciale Minuten. Het streven is dat iedereen in tenue gaat en dat kan per persoon een totaal andere invulling geven.

ANGY6569Het bestuur gaat 200 jaar terug in dracht evenals een aantal leden van het adviescomité, maar er zijn meer rollen te vervullen; een fotograaf, de beveiliging en het promo Team.

Wanneer er een evenement gepland is, wordt de weersverwachting met vergrote belangstelling gevolgd, het tenue bepaald en alles wordt in afwachting van het event gesorteerd.
En niet alleen de kleding, maar ook kettinkjes, handschoenen, parasolletjes, haardracht en schoenen, alles is of wordt uitgekiend!

En dan begint het…..
Iedere keer doet mij dat denken aan die aparte drukte voorafgaand aan een bruiloft en dan wel te verstaan de ochtend van de happening. Mensen lopen op een eigen route en niemand stoort zich eraan als er even geen echt contact is.

De krulspelden, haarstekers en krultangen worden opgevolgd door het dringen voor de spiegel om een perfecte make-up te realiseren. “Hoe vind jij….” Even kijken en dan een mening.

coffee

En dan het tenue….. telkens is het weer anders, maar we zijn er nu wel achter; de hoepelrok is het laatste aan de beurt. Eerst het hele tenue met hoed of luchtig hoofddeksel, schoenen en dan….

Is er altijd wel iemand die de keuken induikt op zoek naar koffie!

Iedere keer weer begin ik dan te grinniken. Geen feest voor te bereiden of er is wel iemand die de koffie verzorgt.
Dat gaat zonder overleg alsof iedereen het altijd met elkaar eens is.

Net als in andere situaties zijn de heren meestal het eerst gekleed – ze hebben eigenlijk alleen simpelweg iets anders aan te trekken, nietwaar - en bij deze stichting zijn dat de mensen die de kinderwagen tevoorschijn toveren en voorzien van al die handige attributen die het kan bevatten, maar niemand ziet.
 

Gaan we met een grote groep dan mag er haast wel een nummertjesapparaat gedoneerd worden voor bij het toilet, maar uiteindelijk zijn de hoepelrokken toch echt aan de beurt.

We raken steeds meer georganiseerd in de “bruiloft”-routine, maar het is nog nooit voorgekomen dat ik naar buiten ging zonder erachter te komen dat ik iets vergeten was.

Nog even naar binnen en dan….. show time!.

Een paar uur later…. terug van weggeweest, gaat de hoepelrok als eerste weer uit om een beetje bewegingsvrijheid te verkrijgen.
Koffie, thee…. we hangen allemaal een beetje op de stoel en wrijven onze pijnlijke, vermoeide voeten.
Maar…. wat was het leuk!

En dan komen de foto’s binnen van allerlei enthousiaste onbekenden en genieten we weer na van alle leuke momenten die we alweer half vergeten waren.

zutphenNet als na een bruiloft genieten we van alle reacties, spontane gesprekjes, toegezonden e-mails, zelfgemaakte en toegezonden foto’s. We bespreken de aparte gebeurtenissen die een ander wellicht toch gemist heeft.

We plaatsten foto’s op Facebook, Twitter en Pinterest; ja, we zijn een echt bruiloftsgezelschap.
En…. we hebben zoveel bruiloften!

 ©Mary-Rose Kolkman
 
 
 De kracht van gedachten!

MultiTrans

Social Media

login