Column 2013 - Een nieuw stichtingsjaar; een nieuw uiterlijk

Tijdens ons bezoek aan de burgemeester van Deventer, Andries Heidema, zagen  wij er, stijlvol, maar duidelijk een beetje antiek uit . Nou ja, eigenlijk dubbel antiek - zo’n 200 jaar!

koetsierMet de aanvang van het nieuwe stichtingsjaar hebben wij een ommezwaai gemaakt in de manier waarop wij ons kleden door een nieuwe “look”. Wel met een knipoog, want als bestuursleden van de Stichting 5 Speciale Minuten zijn wij met een rijtuig naar de burgemeester gebracht, maar de mobiele telefoons zaten evengoed in de tasjes en ook de sieraden bleven overeenkomstig onze (moderne) smaak.

Waarom de kleding wel en de rest niet?

We leven nu – een gegeven, nietwaar – maar voor slachtoffertjes van lichamelijk, sexueel of geestelijk geweld is er weinig tot geen vooruitgang geboekt in de laatste 200 jaar!

Erger nog! Het computertijdperk heeft een nieuwe vorm van” kinderarbeid” mogelijkheden gegeven; kinderporno.  Met alle gevolgen van dien….!
Vandaar dat wij op een zachte, haast kinderlijke, manier de aandacht vragen voor een eigentijds ouderwets probleem en ook de hedendaagse tijd in onze verschijning houden.

Zo gingen we op 19 november 2013 op weg en in gezelschap van kushandjes in de lucht, complimenten van mensen langs de route, zwaaiende  kindertjes en met duidelijk geïnteresseerde aandacht van Yoni Pasman, de freelance journaliste van de Stentor, kwamen wij bij het stadhuis aan.
 

Andries Heidema schrijft in Spciale WensenboekAndries Heidema, Burgemeester van Deventer, opende ons programma 2013 – 2014 door in het nieuwe “Speciale Wensenboek” als eerste zijn wens te schrijven. En wat voor één…. warme stilte volgde op zijn voorbereide wens;

Je leven loopt niet zoals het bedoeld is.
Liefde en bescherming wordt je onthouden
Alleen....
Ik ken je niet, maar weet dat je er bent.
Je bent waardevol.
Houd vol!

Gevolgd door een goed gesprek wat ons mag motiveren onze grenzen voorbij te gaan en onze focus vast te houden. Burgemeester Andries Heidema heeft uitingen gedaan waaruit blijkt dat hij meelevende en meedenkende burgervader is. We zijn blij met hem!

Er komt gepaste actie, want het is de hoogste tijd!

Dus kunt u ons zomaar op de meest vreemde plaatsen tegenkomen in een van onze ietwat vreemde, antiek-ogende outfits; op beurzen, in binnensteden, onderweg van A naar Beter, recepties en van alles waarvoor men ons uitnodigt.

U helpt ons…..

….door de stichting te promoten, financieel te ondersteunen met een kleine gift (wij zijn onafhankelijk en ontvangen geen ondersteuning van het rijk) EN mee te doen aan de 5 Speciale Minuten op Kerstavond van 23.55 tot 00.00 uur.

Komen uw en onze gedachten elkaar dan tegen?
 
Laten we deze traditie puur houden; precies zoals het bedoeld was.
Dan drogen we elkaars tranen, op afstand, om 00.00 uur
en wensen elkaar en allen waar onze gedachten naar uit gingen een prachtig Kerstfeest!
 ©Mary-Rose Kolkman
 
De kracht van gedachten!

MultiTrans

Social Media

login